Uitleg bij de foto: Amanda Tielrooy

Uitleg bij de foto: Amanda Tielrooy

Dalindcy Koolhoven 680
Druppels fotograferen: het is niet gemakkelijk. We vroegen aan Amanda, die regelmatig prachtige druppelfoto's in onze lezersgallery plaatst, hoe zij dit aanpakt. Ze licht één van haar foto's toe en geeft handige huis-, tuin- en keukentips zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan.


Foto © Amanda Tielrooy

Camera: Canon EOS 1100D
Sluitertijd: 1/125
Diafragma: f/5.6

'Ik heb heel veel druppels gefotografeerd, maar dit is toch wel de mooiste. Het fotograferen van druppels is moeilijk, maar is ook een uitdaging. Ik vind druppelfotografie altijd erg interessant. Ik heb zelf een beetje ontdekt hoe je dit het beste kunt doen. Bij het maken van deze foto heb ik een pan tot de nok toe met water gevuld. Ik zette de pan op het fornuis en vulde vervolgens een boterhamzakje met water. Dat knoopte ik dicht, deed er een touwtje aan en dat hing ik aan mijn afzuigkap zodat het zakje boven de pan met water hing. Dan pakte ik een naald en prikte het zakje lek. Op deze manier vielen er steeds druppels in de pan en kon ik veel foto's achter elkaar maken.'

Over Amanda

Amanda is 24 jaar en woont in Lelystad. In het dagelijks leven werkt ze als huishoudelijk verzorger en in het weekend gaat ze er graag met haar camera op uit. Fotograferen vindt ze ontzettend leuk en rustgevend. Ze fotografeert van alles, van portretten tot de natuur. Amanda geniet ervan om in de natuur en onder de mensen te zijn. Ze zit boordevol creativiteit.

Tips

  • Door middel van kruiden kun je leuke oppervlakten creëren op het water. Bij de bovenstaande foto heeft Amanda peterselie gebruikt.  
  • Voor druppelfotografie moet je vooral veel geduld hebben. Het kan, zeker in het begin, erg moeilijk zijn om de druppel goed in beeld te krijgen. Na wat oefening gaat dat steeds beter.