Uitgelicht: Monique Reinders

Uitgelicht: Zebraspringspin

Fokelien Broekstra 435
Afgelopen maandag viel ons de Spinnenfoto van Monique Reinders op. De opvallende compositie en de scherpe foto zorgen ervoor dat haar foto afgelopen maandag onze Foto van de Dag was. Nu vertelt ze meer over haar foto en hoe deze tot stand is gekomen.

In de tuin

Monique Reinders ging niet ver van huis voor haar foto. “Ik wist de Zebraspringspin gewoon in mijn tuin te fotograferen. Ik ben naast een struik gaan zitten en heb rustig afgewacht welk insect of spin zich zou laten zien. Lang heb ik niet hoeven wachten. Al snel liet deze Zebraspringspin zich zien. Ik heb hem/haar eerst rustig geobserveerd. Vervolgens gewacht tot ze op een plek zat waar ik haar mooi kon vastleggen”, zegt Monique.

Nieuw apparatuur

“Ik fotografeerde al langer met de Raynox 150, een hulpmiddel om een goede macrofoto te kunnen maken. Ik had pas net mijn Raynox 250 en heb hem eigenlijk nog niet zo goed uit kunnen proberen. De insecten en spinnen en mijn tuin waren daarom een goed onderwerp om mijn nieuwe Raynox te proberen”.

Juiste plek

“Ik heb rustig afgewacht tot de spin op de juiste plek zat waar ik hem/haar kon fotograferen. Bij de eerste foto was het eigenlijk meteen raak voor mijn gevoel. Op het camerascherm zag de foto er uit uit. ’s Avonds op de laptop bleek dat mijn gevoel klopte”.

Camera: Panasonic DMC-FZ72
Hulpmiddel: Raynox 250
 

Lees ook: Foto van de Dag: 27 maart

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien