Uitgelicht: Jaco Verheul

Uitgelicht: Wereldmuseum

Fokelien Broekstra 295
Het is leuk om in het donker te fotograferen. Je ziet de wereld opeens op een hele andere manier en er komen beelden uit de camera die je met het blote oog niet waarneemt. Jaco Verheul maakte een foto van Rotterdam in het donker.

Weersomstandigheden

“Ik maakte de foto in Rotterdam. De omstandigheden waren verre van ideaal. Er was veel wind en het regende”, vertelt Jaco Verheul. “Ik koos ervoor om vanuit een laag standpunt te fotograferen. Hierdoor moet ik door mijn knieën in de regen”.

Statief en afstandsbediening

“Ik heb mijn camera, een Nikon D7100 met een 16-85mm lens, op een statief geplaatst. Ik heb het statief zo laag mogelijk ingesteld voor de perfecte compositie. Met de afstandsbediening bepaalde ik het moment dat de camera moest afdrukken, in de hoop dat alles overeind bleef staan bij een spontane windvlaag”.

Nabewerking

Achteraf heeft Jaco in Lightroom een vervelend aanwezige lantaarnpaal weg gekloond. Hierdoor is het plaatje nu zoals hij hem in gedachten had. 

Tip van Jaco

“Spaar voor een hoekzoeker als je dit soort standpunten wil gebruiken, zet je camera op statief en gebruik een afstandsbediening zodat jij je camera niet aan hoeft te raken”.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien