Uitgelicht: Sander Peters

Uitgelicht: Welcome Xing Ya & Wu Wen!

Fokelien Broekstra 960
Sander Peters is een Rhenenaar en maakt hierdoor de pandagekte van dichtbij mee. “De pandakoorts steeg de afgelopen dagen tot grote hoogte. Ik wist dat ik voor mezelf een blijvende herinnering wilde maken van deze bijzondere gebeurtenis, daarom ging ik ook naar aankomst van de dieren op Schiphol”.

Bezoek Ouwehands Dierenpark

“Ik kom met grote regelmaat in Ouwehands Dierenpark om daar te genieten van alle dieren, maar ik vind het ook fantastisch om op Schiphol te zijn om daar vliegtuigen te spotten. Het was voor mij dan al snel duidelijk dat de landing van de pandavlucht voor mij een belangrijke foto zou zijn”, vertelt Sander Peters.

Schiphol

“Gisteren heb ik de hele dag het baangebruik voor landende vliegtuigen in de gaten te houden. Daarnaast is het weer belangrijk en ik heb de pandavlucht goed in de gaten houden. Tot op het allerlaatste moment was het onduidelijk waar de vlucht ging landen. Ik stond daardoor eerst bij de verkeerde baan, ik had gelukkig net genoeg tijd om bij de juiste baan te komen. Andere spotters konden mij gelukkig bevestigen dat de pandavlucht daar ook echt ging landen”.

Twee vliegtuigen

“Ik  kon net twee andere vliegtuigen fotograferen om mijn instellingen goed in te stellen. Daarna kwam de pandavlucht er al aan. Ik had alleen de 70-200mm lens mee. Uiteindelijk bleek ik heel dicht onder de aanvliegroute. Ik kon hierdoor niet het hele vliegtuig in beeld brengen. Ik koos er daarom voor om een close-up te maken van de cockpit met daarop Xing Ya en Wu wen”.

Rhenen

“Ik vond het ontzettend leuk om de aankomst van de twee panda's op deze manier mee te maken. Ik ben na de aankomst op Schiphol direct teruggereden naar Rhenen. Daar kon ik vervolgens nog aansluiten bij de grote ontvangst die daar georganiseerd was. Het moment dat de vrachtwagen met de panda's Rhenen binnen kwam rijden was opnieuw een bijzonder moment om mee te maken. Kortom, een fantastische en unieke ervaring!”
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien