Uitgelicht: Ingrid van der Meer

Uitgelicht: Verloren voorwerp

Fokelien Broekstra 493
Ingrid van der Meer wist een verloren schoen vast te leggen die aan een draad hing in de duinen. Door het rode schoentje dat uit de foto springt is het een opvallende plaat waar we graag meer willen weten. Ingrid legt uit hoe ze tot het resultaat is gekomen.

Verloren en gevonden

“Ik was onderweg door de duinen met mijn camera, een Canon EOS 450D. Ik zag dit schoentje hangen en vond het gelijk interessant om een foto van te maken. Waarschijnlijk is een kindje hem verloren en heeft de vinder hem vervolgens netjes opgehangen”, vertelt Ingrid van der Meer.

Nabewerking

“Ik bewerk mijn foto’s graag een beetje na, ik gebruik hiervoor de programma’s Photoshop Elements en Photoshop CS5. Voor deze foto heb ik gebruik gemaakt van Photoshop Elements. Ik heb een extra laag toegevoegd, daarna heb ik de kleur uit de foto gehaald. Met het kwastje heb ik daarna de kleur van het schoentje teruggehaald”.

Verloren voorwerpen

Verloren voorwerpen kunnen een inspirerend onderwerp zijn om te fotograferen. De voorwerpen worden vaak op een overzichtelijke plek neergelegd waardoor de persoon die iets verloren is het makkelijk terug kan vinden. Probeer zelf ook eens dit soort voorwerpen te fotograferen zoals Ingrid ook deed!
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien