Uitgelicht: Christophe Kidjemet

Uitgelicht: Unknown destination

Fokelien Broekstra 305
Dagelijks je camera meenemen als je ergens naartoe gaat. Dat is iets wat Christophe Kidjemet dagelijks doet. Hierdoor kan hij onderweg de mooiste beelden vastleggen.

Camera mee

Overal waar Christophe Kidjemet  naartoe gaat neemt hij zijn camera mee. “Deze foto heb ik gemaakt toen ik onderweg was van naar huis na een werkdag”. Vertelt Kidjemet Omdat hij altijd een camera bij zich heeft kan hij gelijk aan de slag als hij een mooie opname ziet

Donkere dag

Op een donkere regenachtige dag zag hij zijn kans schoon om een foto te maken van de vrijwel lege weg. “Ik wilde in de foto ook echt een donkere sfeer creëren. De gedachten daarvan was om uit te beelden dat elke dag onvoorspelbaar is en dat je daardoor niet weet wat er gaat komen”. In de foto heeft hij rekening gehouden met de gecentreerde lijnen en de in een bocht lopende weg.

Werkwijze

Hij heeft zijn auto voor de bocht stopgezet. Vervolgens is hij midden op de straat gaan zitten. Hier heeft hij een serie foto’s genomen om zeker te zijn dat er een goede foto bij zit. “Ik heb de foto met Lightroom weer een beetje bijgetrokken om de foto er wat donkerder uit te laten zien.”

Nikon D5300, Tamron 17-50, instellingen: Diafragma: f2.8, Sluitertijd: 1/20, ISO-waarde: 100

Tip

“Mijn tip aan andere fotografen is dat ze moeten blijven proberen en experimenteren met de camera. Als je niet tot het gewenste resultaat komt moet je later terug komen om alsnog de foto met de juiste resultaten te maken.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien