Uitgelicht: Marjo Kusters

Uitgelicht: ultieme lentebloem

Fokelien Broekstra 408
Het is altijd leuk om een opdracht te krijgen om een foto te maken. Marjo Kusters kreeg de opdracht om een mooie lentefoto te maken, het mocht van alles zijn, als het maar lente uitstraalde. Daarom ging Marjo Kusters op pad om een echte voorjaarsfoto te maken.

Afgebroken krokus

“Tijdens mijn wandeling opzoek naar een ultieme lentefoto zag ik een afgebroken krokus liggen, omdat het bloementje toch al kapot was, heb ik hem meegenomen met het idee om ’s avonds een foto van het bloemetje te maken met een macrolens”.  Zegt Marjo Kusters.

Natuurlijk licht

In de huiskamer heeft Marjo Kuster erg mooi natuurlijk licht. “Ik heb een glazen dag, hierdoor komt er veel licht het huis in. Ze heeft vervolgens een opstelling gemaakt met de Nikon D5500 met macrolens op statief dichtbij de grond.

Instellingen: Sluitertijd: 1/13, Diafragma: f4, ISO-waarde 100

Krokus in opstelling

Vervolgens moest de krokus op de juiste manier geplaatst worden en met de juiste achtergrond. Ze heeft de krokus daarom op een wit vel papier gelegd. Om de oranje stamper beter uit de foto te laten komen heeft ze nog een extra lampje op dit deel van de bloem laten schijnen. “Ik heb uiteindelijk maat een paar foto’s gemaakt, deze foto sprong er namelijk al snel uit”.

Tip van Marjo

“Ik wil andere fotografen als tip meegeven om goed om je heen te kijken.  Er zijn zoveel mooie dingen om te fotograferen, en daarvoor hoeft het niet eens mooi weer te zijn. Het is gewoon belangrijk om je creativiteit te gebruiken”. Daarnaast heeft Marjo zichzelf een belofte gedaan: In de anderhalf jaar dat ik nu fotografeer heb ik mezelf beloofd om als het mogelijk is elke dag zeker één foto te maken, dat lukt me aardig. Fotografie verrijkt mijn leven, het is elke dag een verrassing wat ik weer voor de lens krijg.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien