Uitgelicht: Ingrid Honders

Uitgelicht: The road ahead is empty...

Fokelien Broekstra 874
Ingrid Honders doet een basisopleiding fotografie. Voor haar opleiding kreeg ze de opdracht om lijnen en vlakken te fotograferen. De weg leek haar een mooi onderwerp om de lijnen en vlakken uit te beelden. Ze vertelt ons meer over haar foto

Basisopleiding fotografie

“Ik volg een basisopleiding aan de School voor Fotografie in Breda. Na de basisopleiding ga ik starten met de jaaropleiding, waar ik ontzettend veel zin in heb! Op de opleiding krijgen we verschillende opdrachten. Één van deze opdrachten was ‘lijnen en vlakken’ fotograferen”, zegt Ingrid Honders.

Zoeken naar een onderwerp

“Tijdens een wandeling was ik nog zoekend naar een goed onderwerp. Toen ik op een soort fietspad kwam zag ik de compositie en wist ik wat mijn foto zou worden bij het onderwerp: lijnen en vlakken. De lijn kwam duidelijk uit de foto en het straalt een bepaalde rust uit”.

Titel

“Toen ik thuis kwam zag ik de foto pas goed. Het nummer: City to City – The Road Ahead kwam gelijk in mijn hoofd en daarom heb ik de foto ook de bijpassende titel gegeven. Als ik naar deze foto kijk denk ik gelijk aan vooruit kijken en niet meer achterom kijken in het leven”. legt Ingrid uit.

Tip van Ingrid

“Zorg dat je een groothoek lens gebruikt of zet je lens zo groot mogelijk, in mijn geval op 17 mm. Gebruik een zo groot mogelijk diafragma (laag getal). Zet je scherpstelpunt zo laag mogelijk dus onderaan in de foto, daar waar je het scherp wil hebben. Zorg dat je altijd iets op de achtergrond hebt want ook al is het wazig, het ziet er altijd beter uit dan een leeg vlak".

Camera: Nikon D7200
Lens: Sigma 17-70mm
EXIF: f/2.8, iso 100 en 1/3200 s.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien

afbeelding van ingrid.honders_87422

Dank je wel dat mijn foto is uitgelicht!