Uitgelicht: Lex Schulte

Uitgelicht: The old Steelworks

Fokelien Broekstra 491
Lex Schulte bracht een bezoek aan het Landschaftspark in Duisburg-Nord. Samen met een vriend wist hij het oude hoogovencomplex op een prachtige manier op foto te zetten. Hij vertelt ons meer over de locatie en zijn foto.

Locatie

“Voor deze foto ben ik samen met een vriend naar het Landschaftspark Duisburg-Nord gegaan. Dit is een oud hoogovencomplex dat tegenwoordig een landschapspark is. Een prachtige sfeervolle plek, een waar paradijs voor fotografen”, vertelt Lex Schulte. “We hadden eigenlijk gehoopt op een mooie blauwe lucht met een kleurrijke zonsondergang maar helaas was het, toen we eenmaal aangekomen waren, bewolkt”.

Weersomstandigheden

“Gelukkig is dit park in vrijwel alle weersomstandigheden mooi om te fotograferen. We zijn daarom gewoon op pad gegaan. De hoogovens staken prachtig af tegen de bewolking. Hoewel de foto in kleur al mooi was heb ik toch besloten deze om te zetten naar zwart-wit met NIK silverefex. Dit zorgt voor nog wat meer drama zonder dat de foto overdreven HDR zou worden”.

Fotografenparadijs

“Het park is echt een aanrader. De sfeer is meestal goed en de voorzieningen ook. In de avond wordt het park en de gebouwen mooi verlicht en is het een goede oefening voor nacht en kunstlicht fotografie. Je bent niet de enige daar en de meeste fotografen zijn altijd wel bereid tot een praatje of wat hulp. Soms heb je zelfs mazzel en zijn er mensen met brandende staalwol of met ledstrips aan het spelen.

Bezoek aan het park

“De beste tijd om hier heen te gaan is rond de wisseling van wintertijd naar zomertijd, of vroeg in de herfst. Het is prettig als je nadat het donker geworden is nog een paar uur hebt om te 'spelen'. Kijk dus bij het plannen van je tripje even hoe laat het donker wordt. Maar ook met daglicht is er genoeg te doen, overdag zijn er mogelijkheden om wat te eten en te drinken te kopen”, vertelt Lex.

Camera: Olympus OMD E-M5 Mark II
Lens : M.Zuiko 12-40 Pro

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien