Uitgelicht: Lex Schulte

Uitgelicht: the crossing

Fokelien Broekstra 412
Lex Schulte maakte met behulp van een aantal minifiguurtjes een mooie macrofoto. Hij vertelt ons hoe hij op het idee is gekomen en wat voor camera je nodig hebt om een soortgelijke foto te maken.

Minifiguurtjes

“Deze foto is gemaakt met behulp van minifiguurtjes die normaal gesproken bij de modelspoorbanen worden gebruikt. Ik gebruik deze figuren wel vaker in mijn foto's en ik heb inmiddels een aardig voorraadje aan poppetjes. Kort geleden heeft de klas dat ik lesgeef een fotoproject gedaan met de minifiguurtjes”, vertelt Lex Schulte. “Door de originele ideeën van mijn klas, kwam ik op het idee om mijn minifiguurtjes over te laten steken op de putdeksel. De deksel gaf een mooi lijnen en schaduw spel. Door de miniatuurverhoudingen lijkt de put net een donkere afgrond”.

Vastzetten

“Om de figuurtjes recht op te laten staan, gebruikte ik kleine stukjes kneedgum. Het is belangrijk hier niet te veel van te gebruiken. Het gebruik van de plakkertjes zorgde er daarnaast voor dat de poppetjes niet in de put zouden vallen”, zegt Lex

Macro

“Je kunt dit soort foto’s maken met elke camera dat beschikt over een macro-stand. De macro-stand zorgt ervoor dat je de miniatuurwereld echt ingetrokken wordt. Je kunt de miniatuurfiguurtjes krijgen bij de modelbouwzaken of via internet. Het leukste is om dit soort foto’s niet van tevoren helemaal uit te denken. Door gewoon lekker aan de slag te gaan krijg je de mooiste resultaten”.

Camera: Olympus OMD E-M5 Mark II
Lens: M.Zuiko 60mm f2.8 macro

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien