Uitgelicht: Marieke Dlvs

Uitgelicht: Stand out, be unique

Fokelien Broekstra 420
Op internet kun je veel inspiratie vinden voor nieuwe foto’s. Marieke Dlvs deed dit ook om een idee te verzinnen om een verhaal te vertellen met objecten die niks met het onderwerp te maken heeft. Een bijzondere werkwijze waar ze ons meer over verteld.

Inspiratie op internet

Internet kan zorgen voor nieuwe ideeën of een mogelijkheid om foto’s na te maken. Marieke Dlvs was aan het rondneuzen op Pinterest en zag een foto van een schaakstuk die haar erg aansprak. “Vanuit het idee op Pinterest ben ik met mijn eigen schaakstukken aan de slag gegaan om een mooie toepasselijke foto te maken”, zegt Marieke.

Andere betekenis en gevoel

“Ik dacht na hoe ik een andere betekenis en gevoel aan een object? Dat was de uitdaging die ik met mijzelf aan ben gegaan en mij tijdens het zoeken naar ideeën op doen en fotograferen heb afgevraagd”. Ze is de schaakstukken steeds anders neer gaan zetten en is er een gevoel bij gaan verzinnen. Door dit gevoel steeds te versterken is ze uiteindelijk op deze setting uitgekomen. “Ik heb expres gekozen alle schaakstukken matglas te maken en één een andere kleur te geven. Hierdoor is er een uniek in de grote massa”.

Licht

De foto is gemaakt in een donkere kamer met één lichtbron. De lichtbron stond boven het onderwerp. De camera stond op een statief. In Lightroom heeft ze de foto omgezet naar zwart-wit en vervolgens iets met de belichting gespeeld.

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem in onze lezersgallery!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien