Uitgelicht: Andreas Hartman

Uitgelicht: springtime

Fokelien Broekstra 413
Andreas Hartman was aan het wandelen in het bos van Nunspeet in de namiddag. “De zon scheen goed die dag en af en toe viel de zon prachtig door de bomen op de grond. Ik werd hierdoor geïnspireerd en ging opzoek naar de geschikte fotolocatie”.

Fotolocatie

“In de namiddag liep ik door het bos in Nunspeet. Ik liep op het pad en zag naast het pad een heuvel bedekt met mos. De zon scheen hier vel op. Ik ging half op de heuvel staan en zorgde ervoor dat de top van de heuvel ongeveer op ooghoogte was”, vertelt Andreas Hartman.

Het idee

“Op het internet zag ik dat veel fotografen erg lovend spraken over de Canon 50 mm primelens. Door de grote variatie aan mogelijkheden door het lage diafragma, besloot ik er met goed weer op uit te gaan. Ik wilde uittesten hoe mooi de foto's uitkwamen terwijl ik een ISO-waarde van 100 gebruikte. Om mijn test goed te kunnen uitvoeren moest ik opzoek naar de zon en die vond ik.  Ik heb in de nabewerking de kleuren alleen iets warmer gemaakt”.

Tips van Andreas

  • Ga op zoek naar de zon en zoek een helder en open achtergrond en een gedetailleerde voorgrond. Op die manier wordt de aandacht naar de details getrokken terwijl de achtergrond de sfeer van de voorgrond ondersteund.
  • Fotografeer vanaf een lage hoek. Als er een heuveltje of een hogere vlakte te vinden is zou dat ideaal zijn omdat je dan nog door de zoeker kan kijken.

Camera: Canon EOS 100D
Lens: Canon 50mm.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien