Uitgelicht: Marjolein de Jongh

Uitgelicht: springflower

Fokelien Broekstra 355
Met een plastic boodschappentasje en camera in de aanslag ging Marjolein de Jongh op jacht naar mooie foto-onderwerpen. In een klein wandelbosje aan de rand van haar woonplaats vond ze deze mooie bloem.

Bloem op foto

Marjolein de Jongh kwam in het kleine wandelbosje deze opvallende bloem tegen. Omdat het bloemetje laag bij de grond is, wilde ze graag kunnen knielen. “Gelukkig had ik een plastic boodschappentasje in mijn jas waardoor ik met droge knieën op ooghoogte van het bloemetje kon komen. “Ik keek altijd met een jaloerse blik naar mooie foto’s van verre oorden, maar dichtbij huis liggen genoeg mooie onderwerpen op vast te leggen, je moet ze alleen even zien”. Zegt Marjolein.

Minder Photoshop

Marjolein streeft er naar om zo min mogelijk Photoshop te gebruiken, ze heeft in de foto alleen de curven en het contrast een beetje bijgewerkt. Ze fotografeert in de handmatige stand. “Het spreekwoord: oefening baart kunst is hier wel van toepassing. Ik vind het oefenen heel leuk, je bent namelijk zo lekker in de natuur bezig”.

Tip

“Ik wil iedereen als tip meegeven een vuilniszak in te pakken bij de fotospullen. Hier kun je bijvoorbeeld zelf op gaan zitten of liggen of je camera op leggen als je laag bij de grond wil fotograferen”. De tweede tip van Marjolein: als je het eventjes niet weet wat instellen betreft als je een foto wil maken  op de handmatige stand, zet de camera dan even op automatisch, kijk met welke instelling hij komt en probeer die dan terug op de handmatige stand dit in te voeren
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien