Uitgelicht: Ada Bunnik

Uitgelicht: Spring is in the air

Fokelien Broekstra 395
Het kan interessant zijn om eens dichtbij huis te kijken naar mooie foto-onderwerpen. Ada Bunnik werd onderweg naar het park aangenaam verrast door een prachtig kleurrijk krokussenveld. Ze kreeg een beeld in haar hoofd en ging aan de slag om de geschikte foto te maken.

Fris maar genieten

“Als ik z’n prachtig krokussenveld tegenkom ga ik natuurlijk een foto maken. Het was nog best fris buiten, maar desondanks genoot ik van de zon en het gevoel van lente dat zo overduidelijk te zien was”, vertelt Ada Bunnik.

De foto

De foto is gemaakt vanuit een laag standpunt. “Mijn bedoeling was om een wazige achtergrond te creëren met de focus in het midden. Het doel was om hierdoor zowel een deel van de achtergrond als een deel van de voorgrond wazig te krijgen”. Ada vertelt ons dat het idee ter plekke ontstond en hoe ze vervolgens intuïtief te werk ging. 

Foto’s direct op telefoon

“Vorig jaar oktober besloot ik een Eye-Fi geheugenkaart te kopen. Hierdoor kun je gemakkelijk de foto’s met een bijbehorende app op je telefoon zetten. Het gaat niet alleen om JPG bestanden, ook RAW kan zonder moeite op te telefoon geplaatst worden en nabewerkt”. Ada vertelt dat dit een erg handig oplossing is sinds haar computer gecrasht is. Ze bewerkt haar foto’s na op haar telefoon met de foto-app Snapseed, deze app heeft de mogelijkheid om een RAW afbeelding te ontwikkelen.

Nabewerking

Met de app heeft ze haar foto bijgesneden om de compositie rustiger te krijgen. De aandacht wordt hierdoor nu volledig gericht op de paarse en witte krokussen. Pas na het bijsnijden heeft ze de rest van de nabewerking gedaan. “Ik heb de helderheid, het contrast, hooglichten en schaduw gecontroleerd en waar nodig aangepast en de foto nog wat scherper gemaakt”.

Tip van Ada

“Probeer laag bij de grond te fotograferen bij een veld bloemen en experimenteer met verschillende diafragma waarden en sluitertijden. Zoom niet alleen in en uit met je lens, maar gebruik ook eens je voeten om te kijken wat voor resultaat dit geeft”, meldt Ada
 

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem in onze lezersgallery!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien