Uitgelicht: Marjolijn Broekhof

Uitgelicht: Spring in the woods

Fokelien Broekstra 372
Glazenbolfotografie wordt steeds populairder. Na een idee dat ze op internet voorbij zag komen is Marjolijn Broekhof zelf aan de slag gegaan om een foto te maken met de glazen bol.

Plat op de buik

De foto is gemaakt in de Oude Noordwijkse duinen. Om het juiste beeld in de glazen bol te krijgen, heeft Marjolijn Broekhof de bol lager gepositioneerd dan het onderwerp. Omdat de bol hierdoor een extreem laag standpunt kreeg, moest ze zelf plat op haar buik gaan liggen om de reflectie mooi in beeld te krijgen. “Ik moest plat op mijn buik tussen de brandnetels liggen om mijn perfecte plaatje te kunnen maken”, zegt Marjolein. 

Apparatuur

Marjolijn fotografeert met een Canon 400D, met een 18-135mm lens als allround lens. Het is een oude camera van haar vader, waarmee ze kan oefenen om het fotograferen met een glazen bol onder de knie te krijgen.  Voor de foto heeft ze haar ISO-waarde laag gehouden om ruis te voorkomen. Daarnaast maakte ze gebruik van een diafragma van f/11 om toch nog te kunnen zien wat er op de achtergrond staat.

Nabewerking

“De bol zorgt ervoor dat het onderwerp op zijn kop wordt geprojecteerd. Ik heb de projectie omgekeerd in Photoshop”, zegt Marjolijn. Ze heeft de foto verder minimaal nabewerkt. Ze heeft alleen een beetje contrast toegevoegd. “Ik vind dat een foto, een foto moet blijven”.

Tip van Marjolijn

“Kijk altijd goed om je heen, je zult merken dat je door goed te kijken veel meer prachtige plekken ziet dan je van te voren denkt”.

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien