Uitgelicht: Nicolette Hendriks

Uitgelicht: Pracht geel!

Fokelien Broekstra 294
Nicolette Hendriks vertelt dat ze tijdens het uitlaten van haar hond goed om zich heen kijkt op zoek naar een mooie foto. Een eenzame bloem met opvallende kleuren tussen de herfstbladeren valt haar daarom ook gelijk op!

Achtergrond

De achtergrond van de foto is een laag geel muurtje. “Ik zag het gele muurtje en het leek me gelijk perfect als achtergrond van het bloementje”. Vertelt Nicolette Hendriks ons.

Apparatuur

Voor de foto gebruikte Nicolette de Canon 750D met een Sigma 18-250mm lens. “Het voordeel van deze camera is dat hij een kantelbaar scherm heeft. Hierdoor kon ik mijn camera laag bij de grond houden en op mijn schermpje de compositie goed bepalen. Het enige wat ze thuis in de nabewerking hoefde te doen, was de foto iets lichter maken.

Hond als hindernis

“Mijn hond maakt het me niet altijd makkelijk om een mooie foto te maken. Hij wil nog weleens de bal boven op een mooie bloem laten vallen of met zijn staart een vlinder wegjagen die ik net op foto wilde zetten”. Haar hond geeft haar daarom iedere keer weer een uitdaging om met een mooie foto thuis te komen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien