Spotlight: Hilde Remerie

Uitgelicht: paarse krokussen

Fokelien Broekstra 452
Hilde Remerie kreeg na het zien van krokussen gelijk het voorjaar in haar hoofd. De beelden met leuke foto ideeën schoten al in haar gedachten voorbij. Daarom pakte ze haar camera en ging ze op pad, op zoek naar het perfecte plaatje.

In de wijk

“Bij mij in de wijk is een heel veld met krokussen, op het moment dat ik de foto wilde maken was het bewolkt en kwamen de kleuren minder mooi uit de foto”. Hilde Remerie zegt daarbij dat je gelukkig aan de kleuren nog heel wat na kan bewerken.

Op zoek naar het beeld

Hilde is met haar Nikon D800 met een Nikkor macrolens van 60mm het hele veld rondgelopen op zoek naar krokussen die bijna of helemaal open waren, waardoor de stamper in het bloementje zichtbaar werden. Toen ze z’n locatie gevonden had heeft ze haar camera boven de bloementjes gehouden en is ze verder gegaan met de Liveview aan.

Camera-instelling

Hilde Remerie maakte de foto in de A-stand. Met een diafragma van f7.1, een sluitertijd van 1/320 en een ISO-waarde van 560 kon ze de foto gaan maken. “Omdat ik op een bewolkte dag de foto ging maken, moest ik mijn ISO-waarde flink omhoog schroeven.

Nabewerking

In de nabewerking heeft ze met Paintshop Pro x8 de scherpte aangepast, daarnaast heeft ze het contrast en de levendigheid om wat meer kleur in de foto te krijgen.

Tip van Hilde

“Kijk om je heen als je naar het werk gaat, een boodschapje moet halen of een wandeling maakt met de hond. Onthoud vervolgens de mooie plekken en keer hier eens met camera terug om de foto te maken.” Op deze manier spotte zij het krokussen veld dat ze voor ons nog even op foto heeft gezet. 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien