Uitgelicht: Yvonne van Adrichem

Uitgelicht: Onderaards

Fokelien Broekstra 356
“Doordat ik veel reis ben ik in staat veel van de wereld te mogen zien. Ik kijk tijdens het reizen vooral naar spanning en eenvoud”, vertelt Yvonne van Adrichem ons. “Deze foto is gemaakt in Yogjakarta in Indonesië op weg naar een ondergrondse Moskee in een waterkasteel”.

Focus op licht, donker en vorm

“In de foto focus ik me vooral op licht, donker en vorm. Ik ga niet opzoek naar ‘het mooie plaatje’, ik hou er niet van iets in scene te zetten en ik denk niet bewust na over mijn compositie. Meestal maak ik één foto en dat is het dan” vertelt Yvonne van Adrichem ons. “Ik probeer altijd met een open mind te kijken, hierdoor neigt het naar contemplatief fotograferen”. Yvonne vertelt dat de foto gemaakt is in Yogjakarta in Indonesië. Het is de weg naar een ondergrondse moskee in het waterkasteel.

Basiscursus fotografie

“Omdat ik toch meer van mijn camera af wilde weten, heb ik een basiscursus fotografie gevolgd. Ik merkte op de cursus dat veel mensen niet alleen wilden weten hoe ze een foto moeten maken, maar ook hoe ze een mooie foto kunnen maken. Een foto moet meer dan alleen een ansichtkaart zijn. Hierdoor ga je dus op zoek naar je eigen stijl.

Tips van Yvonne

  • Kijk en zie dingen onbevooroordeeld, zonder verwachtingen en leg gewoon vast wat je ziet.
  • Geef jezelf opdrachten, denk hierbij aan kleuren, structuren of leegtes.
  • Heb kennis van beeldtaal
     
afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien