Uitgelicht: Marjolein van Hekke

Uitgelicht: mos – Marjolein van Hekke

Fokelien Broekstra 382
Afgelopen week was Marjolein met haar in bloei staande mos onze Foto van de Dag. Vandaag vertelt ze ons meer over haar foto en ze legt ons uit hoe haar foto tot stand is gekomen, hoe het bijzondere perspectief is ontstaan en hoe ze er voor heeft gezorgd dat haar foto zo mooi scherp is.

Onderwerp vinden

“Ik ben eerst in mijn tuin rond gaan lopen om een mooi stukje mos te vinden. Ik wilde hiermee eigenlijk bewijzen dat je niet ver van huis hoeft om leuke onderwerpen te fotograferen”, zegt Marjolein van Hekke

De foto maken

“Om de foto te maken moest ik plat op mijn buik gaan liggen, de foto heb ik trouwens gewoon bij ons in de tuin heb gemaakt. Ik heb mijn camera op een zelfgemaakte rijstzak gezet om trillingen te voorkomen. Daarna ben ik de compositie gaan bepalen. Toen de compositie naar mijn zin was ben ik handmatig gaan scherpstellen via liveview. Met een afstandsbediening heb ik uiteindelijk de foto gemaakt”,

Plasticzakje

Naast haar Sony A 77II, een 50mm lens en een macrovoorzetlens die ze op een rijstzak plaatste, maakte Marjolein gebruik van een plasticzak. Deze was niet bedoelt voor haar camera, maar juist voor haarzelf. “De grond kan vochtig of vies zijn, door op een plasticzak te gaan liggen hou ik mijn kleding schoon en droog”.

Tip van Marjolein

Stel scherp met de functie: scherpstelling vergroten. “Het voordeel van deze functie is dat je het beeld in de view finder vergroot. Hierdoor kun je preciezer scherpstellen. Gebruik daarnaast een rijstzak en een afstandsbediening om trillingen in je foto te voorkomen”.

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem in onze lezersgallery

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien