Uitgelicht: Amanda van den Berg

Uitgelicht: lijnenspel

Fokelien Broekstra 428
Amanda van den Berg maakte een mooie foto van de Brienenoordbrug in de omgeving van Rotterdam. “Soms ben ik wat geërgerd door de verkeersdrukte. Ik stond voor de verandering weer eens stil in de file, dit keer op de brug. Een mooi moment om eens om me heen te kijken en een mooi lijnenspel te ontdekken.

File

In de file staan is nooit leuk. Maar als je dit op z’n mooi punt doet als Amanda van den Berg deed, dan is het nog niet eens z’n straf. “Ik had alleen mijn mobiele telefoon, een Samsung Galaxy S7 bijdehand. De camera maakt bij voldoende daglicht mooie scherpe foto’s. Ik zag de lijnen van de brug en vond dit een mooi onderwerp voor de foto.

Compositie

“Het was helaas lastig om vanuit de auto een mooie compositie te kiezen door de beperkte ruimte. De foto is hierdoor niet helemaal symmetrisch. Ik vind de foto vanuit deze hoek en compositie ook geweldig en goed weergegeven hoe stijlvol deze brug eigenlijk is”. Amanda heeft vervolgens de foto omgezet in zwart-wit om de brug nog mooier naar voren te laten komen.

Tip van Amanda

“Ik zoek altijd om me heen naar bijzondere lijnen en vormen, dit geeft regelmatig mooie foto's. Kijk daarom wat vaker naar boven of achter je. Je zult merken dat je hierdoor de meest mooie composities ziet verschijnen”.

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem dan naar onze lezersgallery

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien