Uitgelicht: Nicolette Hendriks

Uitgelicht: Kleurrijk

Fokelien Broekstra 378
In de dierentuin kun je prachtige foto’s maken. Je moet soms even de goede hoek vinden en goed om je heen kijken, maar dan kun je wel foto’s maken waarbij het lijkt alsof je het dier in de vrije natuur bent tegengekomen. Nicolette Hendriks ging naar Burgers’ Zoo Arnhem en fotografeerde een Salamander die ze toevallig tegenkwam. Een mooie scherpe foto!

Burgers’ Bush

In Burgers’ Zoo hebben ze het Burgers’ Bush. “Het Burgers’ Bush is een prachtig gebied met tropische planten, vogels en dieren. Het enige probleem in dit gebied is de luchtvochtigheid. Mijn camera heeft tijd nodig om daaraan te wennen”, vertelt Nicolette Hendriks ons. Als je van een koude naar een warme ruimte gaat heb je eigenlijk altijd last van een beslagen lens, na een half uur is dit als het goed is opgelost en is je camera gewend.

Op weg naar buiten

“Deze foto maakte ik toen ik op zoek ging naar de uitgang. Ik heb helaas een slecht richtingsgevoel en liep een doodlopend pad in! Mijn geluk, want toen zag ik deze salamander op één van de grote bladeren zitten van een tropische plant! Ik kon niet te dichtbij komen anders zou hij van schrik wegrennen”.

Inzoomen

Nicolette fotografeert met een Canon 750D, als lens heeft ze een 18-250mm lens van Sigma. “Het voordeel van mijn 18-250 lens is dat ik flink kan inzoomen. Ik hoefde ook niet te dicht bij het dier te komen, ik kon namelijk flink inzoomen om tot dit resultaat te komen”. In de nabewerking heeft Nicolette wat kleurcontrast toegevoegd om de kleuren nog beter uit te laten komen.

“Het leuke van naar de dierentuin gaan is dat je nooit weet met welke dierenfoto’s je thuis komt”!
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien