Uitgelicht: Stefan Gan

Uitgelicht: Klára

Fokelien Broekstra 1629
Stefan Gan maakt graag portretten in de buitenlucht. Op een fotografie-evenement voor modellen en fotografen heeft hij Klára ontmoet. Doordat er gelijk een klik was, hebben ze een aantal vervolgshoots ingepland. Bij de eerste shoot is deze foto ontstaan.

Buitenlucht

“Ik maak mijn portretten altijd in de buitenlucht. Als je goed om je heen kijkt zijn er best veel mooie achtergronden te vinden in de publieke ruimtes”, vertelt Stefan Gan.

Afspraak

“Voor deze opname hebben we afgesproken in Almere en zijn we vanaf het station door de stad gaan lopen. We zijn samen op zoek gegaan naar een geschikte achtergrond voor de shoot. We vonden een geschikte achtergrond in de vorm van een steiger aan een plas in het stadscentrum”.

De foto

Doordat Klàra in het verlengde ligt van de richting waarin de planken van de steiger zijn gelegd, ontstaat er een mooie balans in het beeld.  Het truitje sluit qua kleur mooi aan bij de steiger. Het mooie is dat die puur toevallig was.

Vierkante uitsnede

“De credits voor de vierkante uitsnede gaan naar Klàra. Zij had heel goed gezien dat een vierkant beeld in dit geval veel krachtiger overkomt dan het oorspronkelijke formaat”. 

Camera: Sigma DP 2 Merrill
Model: Klára

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien