Uitgelicht: Rinus Lasschuyt

Uitgelicht: Horizonvervuiling

Fokelien Broekstra 349
De verlenging van de skibaan van Snowworld in Zoetermeer was in het verleden regelmatig in het nieuws. Het bezwaar ontstond doordat de skibaan hoog boven het landschap uit zou komen te steken. Rinus Lasschuyt heeft dit nieuws ook gevolgd, hij ging op pad om de architectuur van het enorme gebouw te bekijken en vast te leggen met zijn camera.

Architectuur

“Ik ben liefhebber van onder andere architectuurfotografie en was door deze interesse benieuwd of de architectuur van de skibaan het fotograferen waard zou zijn. Ook was ik benieuwd hoe de skibaan nu uiteindelijk in het landschap staat”. Vertelt Rinus Lasschuyt.

Blauwe luchten

“Ik fotografeer graag met blauwe luchten, ik wachtte daarom met het maken van de foto tot er een mooie dag aanbrak. Het geluk op deze dag was dat er bewolking was die langzaam naar het oosten wegtrok, hierdoor zorgde de wolken voor een prachtige achtergrond in combinatie met de blauwe lucht. Ik moest hiervoor wel een hoop geduld hebben”.

Houtwallen

Rinus heeft houtwallen in de voorgrond gebruikt om meer diepte in de foto te krijgen. Deze houtwallen van gekapte bomen lagen op een grote afstand van de skibaan. “Door de houtwallen had ik al snel een compositie gekozen zodat de skibaan en de trap volledig op de foto staan”.

Camera: Nikon D7200
Lens: Nikkor 18-105mm
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien