Uitgelicht: Stephanie Prozee

Uitgelicht: Handsome Jelmer

Fokelien Broekstra 488
Paarden zijn erg imposant en daarom ook erg fotogeniek. Stephanie Prozee rijdt zelf paard en fotografeerde het dier in galop. Ze vertelt hoe ze dat heeft gedaan en geeft een aantal tips aan iedereen die dit ook eens wil proberen.

Jelmer de Friese ruin

Op de foto zien we het paard waar Stephanie Prozee in haar vrije tijd graag op rijdt: Jelmer de Friese ruin “Het is een schat van een dier dat daarnaast ook erg fotogeniek is”. Zegt Stephanie. Ze besloot op 14 maart haar camera eens mee te nemen naar stal en maakte een aantal mooie foto's. Maar dat is niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Rammelend plastic

“Paarden reageren eigenlijk altijd wel op ritselende geluiden zoals een plastictasje. Met een beetje hulp van een stalgenoot die met een plasticzakje aan het rammelen was heb ik de foto kunnen maken”. Een ritselend plasticzakje zorgt er eigenlijk altijd voor dat een paard reageert. Het ene dier zal anders reageren dan het andere, daarom is het belangrijk dat je dit zonder paardenkennis niet probeert.Foto: Stephanie Prozee

Galop

Het moment dat op de foto zichtbaar is, is het juiste moment om een paard in galop te fotograferen. “Je ziet de voorwaartse stuwing en het gebruik van de spieren erg goed. Hierdoor krijg je een paard dat al enorm imposant is, een nog krachtigere uitstraling”. Meldt Stephanie. In de paardenfotografie kan een halve seconde het verschil maken tussen een waardeloze en een goede foto.

Bekijk ook: Paarden van onderen gefotografeerd

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien