Uitgelicht: Sylvain Poel

Uitgelicht: Groene boompython

Fokelien Broekstra 541
Deze foto van Sylvain Poel viel ons meteen op door de felgroene kleur. We vroegen hem ons meer te vertellen hoe hij deze bijzondere slangenfoto precies gemaakt heeft.

De Python

Sylvain heeft de afgelopen tijd veel onderzoek gedaan naar hoe verschillende dieren zich gedragen en welke specifieke houdingen hij kan verwachten als hij ze wil gaan fotograferen. Deze slang is een groene boompython en al bestuderend leerde hij bijvoorbeeld dat de houding op de foto een aanvalshouding is. 

“De Python lag heerlijk op de tak achter het glas. Door mijn lens voorzichtig op het glas te plaatsen, verdwenen de reflecties op het glas. ik heb scherp gesteld op de ogen, heb de compositie bepaald en de foto gemaakt”, vertelt Sylvain Poel ons.

Nabewerking

“Eenmaal thuisgekomen heb ik de foto bewerkt in Lightroom. ik probeerde de sfeer van het moment ook op de foto over te brengen. De groene kleur van de Python was voor mij het belangrijkste, dit heb ik daarom extra benadrukt”. Uiteindelijk heeft Sylvain in Photoshop de details nog wat extra verscherpt.

Tip van Sylvain

De tips van Sylvain Poel voor zijn medefotografen zijn: 

  • Kijk naar wat anderen doen, geniet, verwonder en bewonder dit
  • Volg lezingen om dingen bij te leren
  • Oefen veel
  • Durf fouten te maken om jezelf te verbeteren

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze gallery!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien