Uitgelicht: Nicolette Hendriks

Uitgelicht: Genieten van de Zon

Fokelien Broekstra 404
Nicolette Hendriks maakte een mooie foto van een kat in de zon. Wij vonden de foto erg sprekend door de grote ogen en de kop die recht in de lens kijkt. Het blijkt dat het Nicolette haar kat eigenlijk helemaal niet is. Hierdoor wordt de foto nog net wat bijzonderder.

Een blokje om met de hond

“Deze foto heb ik aan het eind van de middag gemaakt. Ik was samen met mijn broer de hond aan het uitlaten. Ik was de voortuintjes aan het bewonderen toen mijn broer naar de andere kant van de weg wees, naar een van de parkeervakken! Op een groene auto lag een kat te genieten in de zon! Heel rustig liep ik op de kat af, ieder stapje dat ik dichterbij kwam maakte ik ook een foto. Mijn hoop was gevestigd op een close-up opname waardoor het een portret zou worden”, vertelt Nicolette Hendriks.

Hond in het oog

“De kat had eigenlijk geen oog voor mij, maar hield nauwlettend de hond in de gaten. Toen ik dichterbij de kat stond met mijn camera, begon ik rustig tegen het diertje te praten, waardoor we uiteindelijk oogcontact kregen. Daarna kon ik tevreden verder met onze wandeling”.

Tip van Nicolette

Probeer goed om te heen te kijken, loop je samen met iemand een rondje om? Kijk dan samen, twee paar ogen zien immers meer dan jij alleen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien