Uitgelicht: Martijn van Sabben

Uitgelicht: door de tunnel

Fokelien Broekstra 405
Op weg van huis naar werk of andersom kun je veel mooie foto-onderwerpen tegen komen. Martijn van Sabben geeft als tip dat het leuk is om je eigen omgeving te ontdekken. Hij stopte daarom een keer op een plek waar hij anders nooit zou stoppen en maakte hier een foto.

Het midden van de weg

De foto van Martijn is vanaf het midden van de weg gemaakt en dit is natuurlijk niet zonder risico. Van tevoren heeft hij daarom eerst goed gekeken en geluisterd of er geen verkeer aan kwam. “Veiligheid staat altijd voorop tijdens het fotograferen. Gelukkig was deze weg niet al te druk waardoor ik alle tijd had”, vertelt Martijn van der Sabben. Op het moment van de foto brak net de zon door waardoor er een goede belichting was voor het nemen van de foto.

Ideeën opdoen

Martijn besloot om eens op de fiets te stappen en een rondje door de buurt te fietsen. Hij stopte bij het tunneltje. “Het tunneltje is een plek waar ik normaal niet van opkijk. Het is een weg die onder een andere weg doorloopt. Het contrast tussen licht en donker trok mijn aandacht”, zegt Martijn. Martijn laat zien dat je van een normale betonnen constructie toch een gave foto kan maken.

Vignetten

Martijn had laatst de tip gekregen iets met vignetten te gaan doen. Bij deze foto heeft hij het eens geprobeerd. “Ik zou door een vignet te plaatsen mijn focus meer kunnen centreren, hierdoor zouden de omliggende bomen een stuk minder afleiden. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van de NIK collectie.

Tip van Marijn

“Verken je eigen omgeving, niet alles wat ‘normaal’ is hoeft een saaie foto op te leveren. Hou daarbij altijd je eigen veiligheid in de gaten. Als je midden op de weg wil staan, wees dan zeker dat er geen verkeer aankomt. Hierdoor kun jij rustig zoeken naar die ene foto”.

Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem in onze lezersgallery!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien