Uitgelicht: Iris Beukelman

Uitgelicht: BIJ van Iris Beukelman

Fokelien Broekstra 395
De krokussen zijn niet alleen kleurrijk, ze hebben ook een aantrekkingskracht op verschillende kleine beestjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bij of vlinder. Iris Beukelman werd op het veld vol bloemen gewezen door haar vriend en ontdekte uiteindelijk zelf de bij die onder de nectar zat.

Park in de buurt

De vriend van Iris Beukelman leeft helemaal met haar mee en kijkt zelfs mee naar mooie fotolocaties. Hij had onderweg een mooie veld vol krokussen gezien. “Ik wilde dit graag fotograferen, dus ik ben er gelijk op af gegaan. Eenmaal daar aangekomen zag ik steeds meer beestjes in de buurt van de bloemen verschijnen”. Zegt Iris.

Snel reageren

“Omdat de kleine beestjes vliegensvlug zijn moest ik snel reageren om hem zo scherp mogelijk op foto te krijgen, deze bij met de hoeveelheid nectar trok gelijk mijn aandacht”. Iris fotografeert met een Canon 1100D met een 55 mm lens, waarmee ze een laag standpunt heeft ingenomen om de foto te maken. Om de ruis zo laag mogelijk te houden heeft ze met een lage ISO-waarde gefotografeerd.

Tip van Iris

Schiet bij close-up foto’s van een dier altijd meerdere foto’s achter elkaar om een duidelijke foto te krijgen. Daarnaast is het belangrijk om geduld te hebben.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien