Uitgelicht: Marianne Twijnstra-Gerrits

Uitgelicht: A long way to go

Fokelien Broekstra 400
Marianne Twijnstra-Gerrits is met het mooie lenteachtige weer van afgelopen dagen eens in haar tuin gaan aanrommelen. Tijdens het uitzoeken van de oude bloempotten, kwam er opeens een klein slakje tevoorschijn. Daarom koos ze dit als foto-onderwerp.

Foto ideeën door een slakje

“Door het slakje kreeg ik allerlei ideeën in mijn hoofd om een mooie foto te maken”, zegt Marianne Twijnstra-Gerrits. Op het moment dat ze het slakje vond had ze even geen tijd om een foto te maken. Ze heeft het kleine slakje daarom even kort in een klein potje bewaard, tot ze zelf klaar was om de foto te maken.

Slakje op een bladstengel

“Mijn tuin ziet er op dit moment een beetje saai en kleurloos uit. Ik heb er daarom voor gekozen om het slakje binnen op een bladstengel van een bloem te zetten. Als achtergrond gebruikte ik een stuk gekleurd papier”. Als belichting gebruikte ze een Lume Cube die ze met een Hot Shoe Mount op de flitsschoen van haar Canon EOS 80D heeft geplaatst.

Instelling: F.2.8 – ISO400 -1/30sec.

“De sluitertijd is eigenlijk iets te laag maar ik was even vergeten om hier op te letten. Gelukkig is een slak niet zo snel en heb ik toch een mooie scherpe opname kunnen maken”.

Macrofotografie spreekt aan

Macrofotografie spreekt Marianne heel erg aan. Ze is continu bezig met het observeren en zoeken naar allerlei bloemetjes en beestjes. “Ik verwonder mijzelf bij macrofotografie steeds weer dat je op deze manier dingen vast kunt leggen die je normaal gesproken eigenlijk niet ziet. Kijk bijvoorbeeld naar de oogjes van het babyslakje, ik vind dat prachtig!

Tip van Marianne

Kijk goed om je heen en geniet van alle mooie dingen. “Voor macrofotografie hoef je niet ver van huis, in de tuin kun je ook genoeg vinden”. Daarnaast zegt Marianne dat de natuur met respect moet worden behandeld. “Het slakje dat ik gefotografeerd heb, kruipt inmiddels weer rond in mijn tuin”.

Heb jij een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien