Uitdagingen voor betere smartphonefoto's

Uitdagingen voor betere smartphonefoto's

Senta Bemelman 416
Fotograferen met je smartphone is snel en gemakkelijk. Maar probeer jezelf uit te dagen met deze tips en maak nog betere foto’s!

Of je liever een spiegelreflexcamera hebt of niet, smartphonefotografie is een must voor iedere fotograaf. Omdat je minder hoeft in te stellen, krijg je de kans om meer met compositie, lichtval en kleuren bezig te zijn. Je leert vaak werken met wat je hebt.

Complexe structuren

Daag jezelf, en je smartphonecamera, uit door complexe structuren en texturen te fotograferen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een sneeuwvlok van heel dichtbij gefotografeerd met jouw telefoon? Door dit soort foto’s te maken, krijg je een beter inzicht in het belang van belichting. Je wil de structuur zo natuurlijk mogelijk laten terugkomen.

Timelapse of timestack

Timelapsevideo’s en timestackfoto’s geven sprongen in tijd weer. Dit soort uitdagingen zijn handig voor jou als fotograaf, omdat je precies op de juiste plaats moet staan om een goed resultaat te krijgen. Wanneer je net te ver weg staat van de plaats waar je de vorige foto(‘s) maakte, krijg je een onaangename sprong in beeld.

Hoe daag jij jezelf uit op het gebied van smartphonefotografie?

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta