Uitdaging: portretsessie met acht euro

Uitdaging: portretsessie met acht euro

Thomas 937
Om het licht uit je flitser te beheersen, kun je veel verschillende 'lichtvormers' kopen. Ze komen in alle soorten en maten, maar hebben één ding gemeen: ze zijn duur. De Japanse flitsfabrikant Nissin besloot er een uitdaging van te maken en gaf fotograaf Irwin Wong acht euro voor een portretsessie.

Het Japanse bedrijf Nissin maakt goedkope flitsapparatuur en deze uitdaging lijkt in het verlengde van die instelling te liggen. Fotograaf Irwin Wong krijgt 1100 yen (zo'n acht euro) toegestopt om aan lichtvormers uit te geven.

Nissin Impossible

Vervolgens moet hij een mooie portetfoto maken. Het is de eerste uitdaging in een serie genaamd Nissin Impossible, waarin de fotograaf wordt gedwongen om creatief met fotografische middelen om te gaan.

Inspirerend

Het filmpje heeft de nodige dosis humor, maar zit ook vol inspiratie. Irwin legt uit hoe hij te werk gaat en maakt uiteindelijk een aantal uitstekende portretten. De uitdaging laat dus goed zien hoe beperkingen creativiteit kunnen bevorderen en hoe je voor weinig geld een hoop mooie effecten kunt creëren.

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas