Twee verschillende kunststromingen in fotografie

Twee verschillende kunststromingen in fotografie

Aäron Nasarany 736
Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de fotoserie van Paul Fuentes. Fuentes combineert fotografie met surrealisme.

Surrealisme

Het surrealisme is een kunststroming in de moderne kunst. Hoogstwaarschijnlijk ben je die term al eerder tegengekomen toen we in de schoolbanken zaten tijdens een les Kunstgeschiedenis. We gaan er niet te diep in, maar vertellen eerder een korte samenvatting: het surrealisme is een kunststroming waarbij kunstenaars werken vanuit droombeelden waardoor ruimtes, sfeer en lichtinval bovennatuurlijk worden weergegeven via fotografie, film, gevonden voorwerpen, beeldhouwwerk en schilderkunst. Bovendien worden er bij surrealisme alledaagse voorwerpen met elkaar verbonden op een niet alledaagse manier.

Pop Art

Pop Art is een kunststroming evenals surrealisme en kenmerkt zich door gebruik te maken van commerciële materialen, alledaagse voorwerpen in combinatie met strips en glamourachtige kleuren.

De fotograaf

Niemand minder dan Paul Fuentes heeft surrealisme en popart bij elkaar gebracht via fotografie. Fuentes woont in Mexico en raakte geïnspireerd door die twee kunststromingen en probeerde dit uit te beelden via fotografie. Door die twee kunststromingen te combineren zijn de foto’s kleurrijk en fascinerend om naar te kijken. Bekijk een aantal foto’s hieronder!

 

 

 

 

 

 

 

 

Biggest Airhead Ever @realdonaldtrump #donaldtrump #airhead #balloon #elections #unitedstates #thedesigntip #arts_help #arts_gallery #creative #tbt #trump

Een foto die is geplaatst door Paul Fuentes • The New Pop Art (@paulfuentes_design) op

 

 

 

Foto’s zijn gemaakt door Paul Fuentes. Bekijk meer van zijn werk op zijn website, Instagram of Facebook.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron