Twee handige tips voor de reisfotograaf

Twee handige tips voor de reisfotograaf

Aäron Nasarany 380
Als reisfotograaf kom je op de meest mooiste plekken op aarde en kom je in aanraking met verschillende soorten culturen met hun eigen gewoontes en tradities. In dit artikel geven we je twee tips hoe je je persoonlijk kunt ontwikkelen als fotograaf zijnde, maar ook als mens.

Verdiep je in de cultuur

Als reisfotograaf reis je de hele wereld over om landschappen, gebouwen, interieurs maar ook om de mensen van daar te fotograferen met andere normen en waarden. Cultuur en haar gewoontes en tradities staan niet geschreven in een boek, maar is te zien in de praktijk en door in dialoog te gaan met de mensen. Als je in hun cultuur verdiept, begrijp je ook hun handelingen en gedragingen. Hierdoor kun je juist de prachtige en vooral de puurste foto’s maken die voor hun en voor jou belangrijk zijn.

Apparatuur

Reisfotografie is geschikt om je als fotograaf en als mens je te ontwikkelen. Vaak sjouwen we ons een breuk aan apparatuur, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Het zekere voor het onzekere, zullen we maar zeggen. Houd er rekening mee dat je alleen de nodige apparatuur meeneemt zodat je niet wordt vertraagd door het sjouwwerk.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron