Twee accessoires die niet mogen ontbreken in jouw studio

Twee accessoires die niet mogen ontbreken in jouw studio

Fokelien Broekstra 552
Je hebt vast een hoop spullen gekocht als je een eigen studio begint. Maar heb je deze twee crusiale voorwerpen ook paraat in je studio?

Podiumtape

Podiumtape is onmisbaar in je studio. De rollen kosten op internet € 5,99, als je het eenmaal hebt gekocht wil je nooit meer zonder. Zet er bijvoorbeeld voorwerpen mee vast voor een productshoot, repareer er een softbox mee of zet er een honingraster mee vast. Krult jouw achtergrond op? Plak er een stukje podiumtape aan vast en je probleem is verholpen. Podiumtape is handig voor allerlei kleine ongemakjes. Zowel via internet als in de winkel is de tape te krijgen. Dus twijfel niet en bestel een paar rollen!

Klemmen

Klemmen zijn ook onwijs handig in de studio. Dit is ook zoiets dat iedere fotograaf in zijn bezit zou moeten hebben. Je kan er bijvoorbeeld spullen mee aan een standaard bevestigen, maar ook kleding straktrekken. Dit scheelt je bijvoorbeeld weer een strijksessie. Daarnaast zijn de voorwerpen voor veel meer dingen geschikt. Je kan er bijvoorbeeld ook een reflectiescherm mee overeind houden. Het is handig om 2 verschillende formaten klemmen te hebben. Zorg dat je er minimaal 4 van ieder hebt. Als je ze eenmaal hebt wil je ze ook niet meer kwijt! De klemmen zijn in bijna iedere doe-het-zelf-zaak te verkrijgen

Welke voorwerpen wil jij echt nooit meer missen in jouw cameragear?

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien