Tutorial: Sterren fotograferen met Ben Canales

Tutorial: Sterren fotograferen met Ben Canales

sanne 9672
Het duurt nog een paar weken voordat de dagen weer langer worden. Je kunt voorlopig dus maar het beste je voordeel doen met de donkere uren. Sterren fotograferen. Fotograaf Ben Canales legt je uit hoe je te werk gaat voor het mooiste resultaat.

Dit filmpje laat je zien hoe je een goed begin kunt maken met sterrenfotografie. Zo heb je in de donkere decembermaanden toch nog een mooi onderwerp in de buitenlucht. In deze tutorial geeft fotograaf Ben Canales je verschillende tips en legt hij de basistechnieken uit die nodig zijn om de sterren op hun mooist vast te leggen.

canales
Foto © Ben Canales

Bekroonde fotograaf

Ban Canales weet waar hij het over heeft: met bovenstaande foto won hij de National Geographic Traveler Photo Contest 2011. Wil je dus alles weten over welke sluitertijd of iso in de donkere nachten het handigst is? Check het filmpje en luister naar de prof.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van joop

This was real helpful for me taking pictures of the stars in Australia on our Holliday.

afbeelding van Guido De Wit

Very Nice tuturial. I enjoyed it and learned à lot. Within three weeks we go on holliday and i hope to start practicing what i learned from you. I'm living in Belgium with enourmes lots of light pollution.

Regards,

Guido