Tutorial: Productfotografie in huis

Tutorial: Productfotografie in huis

Nadja Geskus 713
Productfotografie lijkt heel lastig, maar dat hoeft niet zo te zijn. Sterker nog, je kunt gewoon in je eigen woonkamer een killer product shoot neerzetten. In deze handige tutorial van London Cinematographer wordt in een paar simpele stappen uitgelegd hoe jij thuis aan de slag kunt met productfotografie.

Productfotografie

Dacht jij dat productfotografie moeilijk zou zijn? Dat hoeft helemaal niet! Met deze handige video van London Cinematographer wordt productfotografie een stuk makkelijker. Fotograaf en cinematograaf Tom Watts laat een simpele installatie zien die je gewoon in je woonkamer kunt opbouwen. En je kunt er de meest prachtige productfoto’s mee maken!

Opstelling

De opstelling van de set is vrij eenvoudig. Er wordt een glazen tafel voor een zwart doek gezet. En om een perfecte reflectie in de ondergrond te krijgen wordt er ook nog zwart materiaal (dit kan papier zijn, of doek, of iets anders zwarts) onder het glas van de tafel geplaatst. Dan rest nog de verlichting, wat een simpele softbox is en er wordt een vierkant stuk karton als reflector gebruikt. Simpeler kan haast niet toch? Bekijk de video om precies te weten te komen hoe jij zelf aan de slag kunt hiermee.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja