Tutorial: het maken van nep sproeten

Tutorial: het maken van nep sproeten

Nadja Geskus 1378
Sproeten zijn één van de zeven schoonheden. Sommige mensen zijn dan ook helemaal weg van sproeten, hoewel anderen ze juist liever niet zouden hebben gehad. Voor een fotograaf echter is het een feest voor de camera. Mathieu Stern bedacht een manier hoe je de meest prachtige nep sproeten op een makkelijke manier kunt creëren!

Nep sproeten

Heb je wel eens geprobeerd om in Photoshop nep sproeten te maken? Het is een stuk lastiger dan je denkt. Het ziet er vaak niet realistisch uit en de meeste online tutorials geven ook niet echt het effect wat je zoekt. Mathieu Stern bedacht daarom een totaal andere oplossing. Eentje die er wel natuurlijk uit ziet! Met gebruik van aquarelverf en een tandenborstel creëert hij namelijk de prachtige nep sproeten gewoon op het gezicht van zijn model!

Tutorial

Als je geen zin hebt om uren achter je pc te zitten voor nep sproeten en ook geen visagist bij de hand hebt is dit een leuke oplossing. Je mengt rood, oranje en bruine aquarel verf. En vervolgens ga je met je vinger over de tandenborstel heen om spettertjes te creëren. Met de handige ‘sproeten-kaart’ kun je zien waar je de sproeten moet aanbrengen en hoe veel om het er op zijn natuurlijkst te laten uitzien.

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja