Tutorial – Geometrie helpt bij fotograferen

Tutorial – Geometrie helpt bij fotograferen

Nadja Geskus 545
In deze handige tutorial wordt uitgelegd hoe geometrie wordt gebruikt om bepaalde dingen nog duidelijker te maken. Zo zien wij puntige voorwerpen sneller aan als iets gevaarlijks. Er worden een aantal interessante dingen verteld die je de volgende keer kunt toepassen in jouw fotografie!

Geometrie

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat in animatiefilms gebruik wordt gemaakt van geometrie. Minder duidelijk is misschien de manier waarop het wordt gebruikt. De onderliggende betekenis van vormen en framing in de cinematografie helpt filmmakers om de mensen te karakteriseren in hun verhalen, waaronder de vraag of zij als goed of kwaad moeten worden gezien. Dit kun je natuurlijk ook in je fotografie gebruiken! Natuurlijk gaat het niet helemaal zoals bij animatiefilms, maar je hebt bepaalde methoden die je kunt toepassen.

 

 

Kijkrichting

Zo wordt geometrie veel gebruikt om jouw aandacht te richten naar een bepaald punt. Door lijnen naar een bepaald punt te trekken, zal je gelijk naar dat punt kijken. Ook door dingen af te kaderen wordt je aandacht gericht op een bepaalde hoek. Deze manieren zijn natuurlijk op een simpele manier ook te verwerken in je fotografie. Bekijk de tutorial en misschien dat jouw blik op fotografie ook wel een klein beetje verandert!

Tutorial – Geometrie helpt bij fotograferen

Tutorial – Geometrie helpt bij fotograferen

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja