Trouwreportage: zoek de hoogte op

Trouwreportage: zoek de hoogte op

Fokelien Broekstra 367
In een trouwreportage wil je foto’s maken waar de bruid en de bruidegom trots op zijn. Foto’s die ze het huwelijk laten herbeleven en mensen die er niet bij konden zijn, toch mee laten genieten. Het is leuk om in je foto’s iets te doen dat opvalt, een manier is bijvoorbeeld het als fotograaf hogerop te zoeken.

Hoger op

Soms kan het leuk zijn om hogerop te gaan staan als fotograaf. Maak bijvoorbeeld vanaf een brug naar beneden een foto, vanuit een boom of vanaf een trappetje. Soms moet je creatief zijn om een hoger standpunt te kunnen vinden. In een speeltuin kun je bijvoorbeeld speeltoestellen gebruiken.

Duur apparatuur

Als je in een boom klimt of op een ladder gaat staan, hou er dan rekening mee dat je dure apparatuur om je nek hebt hangen. Als je valt, of je camera een botsing krijgt, heb je een probleem. Voor de omstanders kan het tot komische taferelen leiden, maar voor jou is het toch helemaal niet zo grappig. Vergeet daarom niet te letten op de veiligheid van jezelf en je apparatuur.

Normale foto's

Vergeet niet, als je nieuwe dingen probeert, om ook de reguliere foto's te maken. Je kunt misschien een ander standpunt proberen als extraatje, maar dit moet niet de rest van je fotoreportage in de weg staan. 

Hoe probeer jij op te vallen in een trouwreportage?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien