Triest: na 80 jaar eind aan magazine Popular Photography

Triest: na 80 jaar eind aan magazine Popular Photography

Fokelien Broekstra 475
Na 80 jaar stopt het populaire magazine: Popular Photography ermee. Het zuster magazine American Photo stopt er daarnaast ook mee na twee jaar alleen online actief te zijn geweest. De laatste uitgave zal de editie maart/april 2017 zijn. Ook de website zal niet meer geüpdatet worden.

Popular Photography

Popular Photography, ookwel bekend als Pop Foto, gaf zijn eerste editie uit in 1937. Vanaf het kantoor in New York werd er maandelijks een fotomagazine uitgegeven. Zes maanden geleden werd er besloten om één keer in de twee maanden te verschijnen. De website van het magazine wordt ook stilgelegd. Vanaf 10 maart wordt er ook niks nieuws meer geplaatst op de website.

American Photo

American Photo is twee jaar geleden gestopt met zijn papieren editie. Ze plaatsten als compensatie regelmatig nieuws op hun website. Maar ook dit stopt per 10 maart. 

Digitaal tijdperk

Volgens de CEO Eric Zinczenko van de uitgever Bonniers ligt het aan de digitalisering van de wereld. Geprinte edities lijken overbodig te zijn geworden. Volgens de CEO is het een schok voor veel fotografen die wereldwijd gevestigd zijn.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien