Treinbaan komt tot leven met Canon 60D

Treinbaan komt tot leven met Canon 60D

jesse kraal 2700
Een video- en animatiestudio in Dallas werd gevraagd om een video te maken waarin de sponsors van belangenvereninging AICP werden getoond. Verder hadden ze 'carte blanche' en dat leverde een bijzonder fraai avontuur op, dat zich afspeelt op een treintafel.

Treintafels spreken tot de verbeelding|: een complete wereld, maar dan 87x kleiner. Element X Creative zette die verbeelding om in een zeer geslaagde korte film. Een jongen wint een horloge waarmee je de tijd kunt stilzetten. De bruisende mini-wereld veranderd terug in de statische treintafels zoals wij die kennen.

Canon 60D

Voor het opnemen van de video gebruikten ze vooral de Canon 60D. Niet alleen vanwege de goede kwaliteit, ook omdat de camera video kan opnemen met 60 beelden per seconde. Als je deze video vervolgens afspeelt met 30 beelden per seconde, dan lijken de kleine treinen en auto┬┤s veel realistischer te bewegen. Vanwege de beperkte ruimte op zo'n treintafel, kwam het uitklapscherm goed van pas. Je kunt zo vanaf lastige hoeken toch een goed beeld krijgen op je zoeker.

treinbaan

afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen van Jesse