Topaz Impression 2

Topaz Impression 2

Nadja Geskus 653
Topaz Labs heeft een programma ontworpen waarbij je foto’s tot schilderijen kan omtoveren zoals een echte kunstenaar dat zou doen. Het programma heet Topaz Impression en er is nu een nieuwe versie Topaz Impression 2. Het programma zet beelden op een slimme manier om in penseelstreken.

Topaz Labs

Het Amerikaanse bedrijf Topaz Labs maakte al meerdere programma’s speciaal voor fotografen. Topaz Impression is daar één van en is, net als Glow en Restyle, een programma om creatief met je foto’s aan de slag te gaan. Je tovert met gemak je foto om in een kunstzinnig beeld. Spelen met Topaz Impression kan jouw werk zowel krachtiger als persoonlijker maken.

Topaz Impression 2

Topaz Impression 2

Het programma is ontstaan door te kijken naar de schilderkunst vanaf het jaar 1500. Vooral het impressionisme was een grote inspiratiebron voor het programma. Topaz Impression 2 ondersteunt beelden tot wel 80 megapixels en heeft 142 verschillende effecten. Zo kun je de stijlen nabootsen van grote schilders als Monet, Cezanne en Van Gogh. Tevens kun je met Live Painting zien hoe het programma laag voor laag de penseelstreken neerzet en kun je de beelden opslaan en direct delen. De grootste vernieuwing, ten opzichte van de eerste versie, is dat je vanaf nu kunt werken met maskers. Hierdoor kun je delen van de foto los bewerken. Je vrijheid van werken neemt daardoor enorm toe.

Topaz Impression is zo gemaakt dat hij hetzelfde doet als alle grote schilders: hij verft een penseelstrook per keer. Alleen doet Impression dat natuurlijk een stuk sneller dan een echte schilder. Impression kan 10.000 penseelstreken verven in minder dan een seconde, dit alles natuurlijk onder jouw leiding.

Schaf het programma aan via de website van Topaz Labs.

Topaz Impression 2

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja