Toffe exposities: BredaPhoto festival 2016

Toffe exposities: BredaPhoto festival 2016

Senta Bemelman 784
In Breda draait het van 15 september tot en met 30 oktober om fotografie. Meer dan zeventig topfotografen exposeren hun beste werk tijdens de zevende editie van het BredaPhoto International Photo Festival 2016. Zien!

Wat dit fotofestival  zo tof maakt is de aandacht voor Nederlandse en internationale fotografen. Verspreid over de stad wordt bij diverse kunstinstellingen en op straat een sterk staaltje fotografie tentoongesteld.  Het festivalprogramma en informatie vind je op de website.
 

Programma week 6

In de zesde week van het  fotofestival kun je in het weekend van 22 en 23 oktober weer inspiratie opdoen in Breda. Je kunt bijvoorbeeld genieten van een rondleiding door het Chassépark waar een grote expositie buiten is opgezet.

En op zondag 23  oktober kun je om 12:00 lezingen bijwonen waarin Sterre Sprengers, beeldredacteur en correspondent Fotografie, Illustratie en Beeldvorming bij de Correspondent, en Fotografe Viola Winokan spreken.

Breda

Daarnaast is Breda ook een erg fotogenieke stad. Met veel monumenten die geregistreerd staan op de Werelderfgoed lijst kun je zelf ook mooie platen schieten, wanneer je de stad bezoekt. Mocht je op eigen houtje een fotografie-tour willen ondernemen, lees dan hieronder enkele mooie monumenten!
Bij architectuurfotografie draait het allemaal om perspectief. Lees hier nuttige tips voor het fotograferen van (hoge) gebouwen en het stadsgezicht.

Waalse Kerk


Waalse Kerk: Catharinastraat 83   


Aan de Catharinastraat 83 vind je de Waalse Kerk. Kerken zijn vaak een goed onderwerp voor een foto omdat deze een rijke historie hebben en vaak door hun opvallende architectuur eruit springen in het urbane landschap. Daarnaast wordt in kerken ook vaak glas-in-lood gebruikt, wat een prachtige lichtval oplevert.

Sint-Joostkapel


Sint-Joostkapel: in de Ginnekenstraat

Het kleine kerkje in het gedeelte ‘Ginniken’ is een opvallende verschijning tussen de winkeltjes.

Sint- Laurentius


Ginnekenweg 333

 

Ook de Sint Laurentius is een fraai monument. Met het prachtige gedenkteken is het een prachtige verschijning! Evenals de bekende Grote Kerk.
 

Oud Stadhuis


Oud stadhuis: Grote Markt, Breda centrum

 

Daarnaast is het oude stadhuis ook fotogeniek. De mooie kapel en het beeld boven de ingang vragen om een foto. 

Kasteel

Kasteelplein 10. Foto's: M.M.Minderhoud

 

Ten slotte is het Kasteel van Breda ook een lust voor het oog. Met haar prachtige torens valt dit gebouw mooi op in de omgeving.
 

Bekijk meer monumenten op de website van de Gemeente Breda. 

Zoek je inspiratie voor mooie architectuurfoto’s? Bekijk dan de inspirerende beelden van Marco de Groot!

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta