Tips voor winterfotografie met een iPhone

Tips voor winterfotografie met een iPhone

Fokelien Broekstra 286
Als je winterse omstandigheden gaat fotograferen neem je waarschijnlijk je goede camera mee. Helaas heb je niet altijd je camera bij de hand waardoor je teruggrijpt naar je telefoon. Met deze handige tips kun jij ook met je iPhone prachtige foto’s maken.

Nat en koud

Een iPhone kan gevoelig zijn voor warmte, maar ook de kou kan invloed hebben op je telefoon. De batterij van je iPhone loopt daarom een stuk sneller leeg in de winter. Als je telefoon echt heel koud is loop je zelfs de kans dat je telefoon helemaal blokkeert of dat er interne beschadigingen worden aangericht. Een iPhone is ook nog steeds niet waterdicht. Hierdoor is het verstandig om je telefoon niet in de sneeuw of tijdens een regenbui te gebruiken.

Doordenk je opname

Om je telefoon te beschermen is het dus belangrijk dat je deze warm bij je draagt. Het beste is op je huid, zodat hij de warmte van de isolerende kleding laag ook mee krijgt. Anders is een binnenzak van je jas ook een goede optie. Voor je de opname maakt is het slim om al te bekijken hoe je dit wilt doen, door er eerst over na te denken hoeft je telefoon niet te lang uit de warme omgeving.

Touchscreen handschoenen

Waarschijnlijk weet je inmiddels wel dat jij je als fotograaf lekker warm aan moet kleden. Als jij het warm hebt blijft het fotograferen in de kou ook leuk. Om je handen ook warm te houden is het handig om touchscreen handschoenen aan te schaffen. Hierdoor kun jij je telefoon blijven gebruiken terwijl je vingers lekker warm ingepakt zijn.

Gebruik de schaduwen

De zon hangt in de winter veel lager in de lucht dan in de zomer. Hierdoor zijn de schaduwen een stuk langer. Deze lange schaduwen zijn geweldig om te gebruiken in je foto. Ze kunnen je beeld echt aanvullen.

Regenachtige dag fotograferen

In de winter regent het regelmatig in ons land. Dit hoort dus ook op de winterse foto’s thuis. Met de telefoon is het een hele kunst om de vallende regen op foto te zetten. De app Rainy Daze kan je hier gelukkig bij helpen. Het is leuk om eens met de app te experimenteren. Ons advies is wel om de app vooral te gebruiken op bewolkte dagen.

Vervangt jouw telefoon je camera weleens? 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien