Tips voor reisfotografie

Tips voor reisfotografie

Aäron Nasarany 392
Met een bepakte rugzak, voldoende budget en een ingepakte koffer vertrek je richting je droombestemming. Je hoopt daar de mooiste foto's te gaan maken. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Vertel een verhaal

Fotografie is meer dan enkel de basistermen onder de knie krijgen. Er komt veel meer bij kijken, denk bijvoorbeeld aan een verhaal vertellen, emoties vastleggen in je beeld en het gevoel dat jij bij de foto hebt, overbrengen naar de kijker.  Bij reisfotografie gaat het er om dat je de kijker meeneemt als reispartner. Door jouw foto’s krijgt de kijker de indruk dat hij of zij erbij was. Je kunt dit op verschillende manieren doen: 

Drama creëren

Met drama creëren bedoelen we niet dat je stennis moet gaan schoppen. Wij bedoelen dat je moet spelen met de grote van bepaalde onderwerpen. Dit kun je doen door mensen of andere voorwerpen in een kolossale omgeving te zetten waardoor de kijker een indruk krijgt hoe groot of klein de omgeving is. 

Verdiepen in de cultuur

Als reisfotograaf kom je in aanraking met verschillende culturen en tradities. Door de cultuur te begrijpen kun je ander soort foto’s maken dan de standaard foto’s. Denk hierbij aan een gezellige ouderwetse Italiaanse familie in hun familierestaurant in een klein Italiaans dorpje of een traditionele Balinese bruiloft.

Fotografeer de lokale bevolking

Vergeet dan niet om vooraf toestemming te vragen en of je de foto’s kunt gebruiken voor je portfolio. Door de lokale bevolking te fotograferen worden de foto’s intiem en persoonlijker. Het geeft jouw foto’s een bepaalde sfeer en neemt je mee in een reis door culturen en emoties. 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron