Tips voor mooie foto’s van bomen

Tips voor mooie foto’s van bomen

Nadja Geskus 1460
Natuurfotografie is een geliefde tak van fotografie van veel fotografen. Bomen zie je natuurlijk overal, maar hoe zet je die mooi en sprekend op de foto? Wij geven je een aantal handvatten, zodat jij aan de gang kunt gaan om zelf prachtige foto’s van bomen te maken!

Hoek en positie

De snelste manier om beter te worden, is door veel te fotograferen! Een handige oefening is om een mooie boom uit te zoeken en deze van verschillende hoeken en posities te fotograferen. Probeer ook op verschillende punten scherp te stellen. Een keer op de stam, op de takken, op de bladeren, het fruit, de wortels. Door de foto’s te vergelijken kun je er achter komen wat het beste werkt.

Tips voor mooie foto’s van bomen

Het weer

Het weer speelt een ongelooflijk grote rol in het fotograferen van natuur. Zo kun je van een foto, twee totaal verschillende beelden maken als het weer anders is. Bij de ene foto kun je het prachtige zonlicht door de bladeren van de boom fotograferen, terwijl de takken interessante schaduwen werpen door het harde licht. En bij de andere foto kan het zijn dat het een regenachtige dag is, wat een troosteloos beeld oplevert waar veel spanning in kan zitten. Stel voor jezelf op naar wat voor soort beeld je op zoek bent en fotografeer die in de juiste weersomstandigheden.

Tips voor mooie foto’s van bomen

Bomen

Botanische kennis is niet per se noodzakelijk, maar het kan nooit kwaad om meer van bomen te weten! Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn om te weten wat voor soort bomen je graag wilt fotograferen en hoe die bomen er uit zien in een bepaalde tijd van het jaar. Elke soort heeft een unieke uitstraling en groeiwijze.

Tips voor mooie foto’s van bomen

Foto’s gemaakt door Yoshinori Fukumoto.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja