Tips voor landschapsfotografen in Lightroom (video)

Tips voor landschapsfotografen in Lightroom (video)

Senta Bemelman 672
In de nabewerking kun je jouw foto’s nog mooier maken. Hiervoor heb je vaak weinig nodig. Gebruik deze videotutorial om jouw landschapskiekjes nog beter te maken!

In Ligthroom kun je de belichting aanpassen. Vaak kan een contrast toevoegen al een groot verschil maken. Maar in dit nabewerkingsprogramma kun je ook gemakkelijk je foto croppen of met sjablonen controleren of je de compositieregels goed hebt toegepast.

Upload jouw mooiste landschapsfoto in onze Gallery!

Kleur

Ook het kleurgebruik is erg belangrijk bij landschapsfotografie. Combineer het gebruik van Photoshop en Lightroom om de beste belichting en het uiterste uit de gebruikte kleuren te halen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens de spons-tool in Photoshop gebruikt om kleuren te herstellen? Lees hier hoe je ermee werkt!

Videotutorial

In de onderstaande videotutorial zie je hoe YouTube-gebruiker Photo Tom je handige tips geeft over de nabewerking van jouw landschapsfoto.

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta