Tips voor interieur- en architectuurfotografie

Tips voor interieur- en architectuurfotografie

Aäron Nasarany 296
Interieurfotografie wordt vaak gebruikt in de makelaarswereld. Ideaal om de potentiële huizenkoper te overtuigen met een prachtige weergave van hun toekomstige huis. Maar hoe kun je jouw interieur- en architectuurfoto’s naar een hoger niveau brengen?

Architectuurfotografie

Architectuurfotografie is meer dan exterieurfotografie. Het is het vastleggen van imposante gebouwen, details zowel als binnen en buiten. Een professional op dit gebied is fotograaf Edward Yang. Met zijn onderstaande tips kan het haast niet meer fout gaan!

  • Goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je je verdiept in het project, zodat je niet voor onverwachte situaties staat. Door je goed voor te bereiden is het aan te raden om een shotlist te Hierdoor weet je precies wat je wilt fotograferen en welke apparatuur je er voor nodig hebt.
  • Neem contact op met de architect. Kruip in zijn vel waardoor je de geschiedenis en constructie van het onderwerp beter leert kennen. Bovendien weet je hierdoor welke details belangrijk zijn
  • Als er een raam in de compositie zit is het verstandig om twee foto’s te nemen en die samen te voegen (Merge Layers in Photoshop). Bij de eerste foto is de juiste belichting van de kamer belangrijk en bij de tweede foto is het licht belangrijk dat via het raam binnenvalt.
  • Zorg ervoor dat je op tijd komt.

Voorbeelden

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron