Tips voor inspirerende hondenportretten

Tips voor inspirerende hondenportretten

Senta Bemelman 703
Honden fotograferen is erg leuk omdat ieder beest een eigen karakter heeft, net als mensen. Haal inspiratie uit deze hondenportretten voor jouw volgende viervoeter fotoshoot!

Maak jij graag foto’s van honden? Dan heb je baat bij deze voorbeelden en bijbehorende tips!

Interactie

Honden reageren vaak sterk op hun omgeving omdat zij goed ontwikkelde zintuigen hebben. Probeer in je foto ook de interactie van de hond met e omgeving vast te leggen. Dit kan bijvoorbeeld door de viervoeter met andere dieren samen te fotograferen, of wanneer hij of zij een geluid of beweging registreert. Daarnaast is het ook leuk om de interactie tussen de baas en het hondje vast te leggen. Dit maakt het portret persoonlijk en een nog leuker aandenken voor het baasje.

Karakter

Ook het karakter van een hond in beeld brengen, doet een portret opleven. Neem leuke attributen mee zoals een hoedje of een paar grappige kledingstukken. Let wel op of de hond het fijn vindt om aangekleed te worden. Mocht hij of zij hier niet goed op reageren, dan kun je beter een leuk hondenspeeltje tevoorschijn halen. Of aan het baasje vragen of de viervoeter nog leuke trucjes kent zoals rechtop zitten of iets dergelijks.

Achtergrond

De achtergrond van jouw hondenportret kan, net als bij mensen, de foto versterken. Door de juiste kleuren en belichting kan de hond opleven door een goed gekozen achtergrond. Bestudeer de viervoeter goed en kijk wat aan hem of haar opvalt. Heeft de hond opvallende ogen, benadruk deze door bijvoorbeeld een donkere kleur achtergrond te kiezen.

Wat is jouw ultieme tip voor betere hondenportretten?

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta