Tips voor het maken van een gezinsportret

Tips voor het maken van een gezinsportret

Sabine Vollebregt 747
Het maken van een mooie gezinsfoto is niet zo makkelijk als je wellicht denkt. Het is belangrijk om te weten wat voor soort foto het gezin precies zoekt. Wij geven je de juiste tips voor geslaagde resultaten!

Het gezin leren kennen

Voordat de fotoshoot begint is het belangrijk om het gezin te leren kennen. Dit maakt het schieten van leuke en spontane foto's een stuk gemakkelijker. Ook is het belangrijk om te weten wat voor soort foto het gezin zoekt. Willen ze een lifestyle-achtige foto, een statische foto of willen ze één grote foto die aan de muur komt te hangen.

Interactieve gezinsfoto

Zoekt het gezin naar een interactieve gezinsfoto, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het gezin wat te doen heeft. Laat ze bijvoorbeeld spelen, lopen of knuffelen. Kies het perfecte moment uit om de foto te maken. Als je dit doet, let dan wel op je sluiertijd, want bij beweging is deze al snel te langzaam.

Spelen met compositie en omgeving

Let goed op de omgeving, want als je op een zonnige dag fotografeert, dan kan je de mooie lucht goed op de foto laten zien. Is het een grauwe dag, dan kan je er altijd voor kiezen om minder lucht te fotograferen. Ook kan je de omgeving, zoals een openstaande brug, naar jouw onderwerp laten leiden. Speel dus met de compositie en omgeving!

Niet in de camera kijken

Bij gezinsfoto's hoeft niet iedereen in de camera te kijken, het is ook mooi als de personen naar elkaar kijken. Dit resulteert in een echte spontane foto.

Kurt De Meulemeester maakte een spontane gezinsportret!

Upload jouw mooiste gezinsfoto in de Gallery!